WarmteWinner projecten

Onder andere Mitros & Alwel kozen al voor de Eneco WarmteWinner® met Toon. Maar ook een aantal kleinere woningcorporaties zetten al eerste stappen om hun woningbezit te verduurzamen.

WoonEnergie, Mitros en Wocozon slaan de handen ineen

Woningcorporatie Mitros stond op het punt om in één van hun wijken de mechanische ventilatie te vervangen. Om met het vervangen van de mechanische ventilatie direct een stap te zetten in het verlagen van de CO2 uitstoot, ging Mitros in gesprek met WoonEnergie over de WarmteWinner. Uiteindelijk is ook Wocozon aangehaakt voor het plaatsen van de zonnepanelen. Het plaatsen van zowel de WarmteWinner als zonnepanelen bleek namelijk een goede combi te zijn voor het aanvragen van STEP subsidie.

Meer lezen

Mitros.png
OFW.jpg

Oost Flevoland Woondiensten kiest bewust voor hybride

Eind 2018 heeft Oost Flevoland Woondiensten (OFW) een proefinstallatie van de WarmteWinner en Toon laten plaatsen. Op basis van de resultaten van de evaluatie, hebben zij besloten om de WarmteWinner vraag gestuurd aan te bieden aan hun huurders. Er wordt gekeken naar welke blokken geschikt zijn voor het toepassen van de WarmteWinner. Vanaf juni 2019 worden de eerste huurders door OFW persoonlijk benaderd.

Meer lezen

Feenstra installeert bij Jutphaas

Voor woningcorporatie Jutphaas waren hybride mogelijkheden en het verkrijgen van STEP subsidie drijfveren om de mogelijkheden voor verduurzaming van hun woningvoorraad te onderzoeken. Zij keken naar wat ze konden doen met zonnepanelen en op basis van het advies van WoonEnergie hebben zij ook gekeken naar de cv-systemen. Uiteindelijk kozen zij ervoor om in een wijk waar de mechanische ventilatie aangepast moest worden, die mechanische ventilatie direct te vervangen voor een WarmteWinner.

Meer lezen

Jutphaas.jpeg
Stramproy.jpg

De allereerste bij St. Joseph Stramproy

In 2018 is WoonEnergie begonnen met het aanbieden van de Eneco WarmteWinner aan woningcorporaties. De allereerste WarmteWinner via WoonEnergie werd geïnstalleerd in een proefwoning van St. Joseph Stramproy. Deze kleine woningcorporatie omarmt innovatie. Zeker op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels is er bij 2% van de woningvoorraad een WarmteWinner + Toon geïnstalleerd door de lokale installateur.

Woongenoot onderzoekt verduurzaming

In de appartementencomplexen van Woongenoot hangen nog oude VR ketels. Deze ketels dienen te worden vervangen door HR ketels. Een mooi moment om te kijken of dit gecombineerd kan worden met het verduurzamen van de appartementen. Omdat All-Electric oplossingen op dit moment nog lastig te realiseren zijn in gestapelde bouw, keek Woongenoot naar de mogelijkheden voor hybride oplossingen.

Meer lezen

Woongenoot.JPG
Alwel.JPG

Woningcorporatie Alwel ziet hybride als de volgende verduurzamingsstap binnen het warmtedomein

Bij woningcorporatie Alwel zijn ze van mening dat hybride systemen de volgende stap zijn als we kijken naar de warmteontwikkeling binnen het ketelsysteem. Zij onderzoeken dan ook of dit soort hybride systemen breed toepasbaar zijn en wat voor rendement ze hebben.

Meer lezen