Modelcontract

We maken onze overeenkomsten graag zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk voor u. Daarom heeft WoonEnergie het modelcontract. Het modelcontract wordt door alle energieleveranciers op dezelfde manier aangeboden en maakt vergelijken heel gemakkelijk.

Het WoonEnergie modelcontract

Het modelcontract is een standaard contract dat uitgaat van stroom en gas met een variabel leveringstarief en een onbepaalde looptijd. Met het WoonEnergie modelcontract heeft u de vrijheid om op elk gewenst moment kosteloos te kiezen voor een andere energieovereenkomst.

Variabel leveringstarief

Het WoonEnergie modelcontract heeft een variabel tarief. Dit betekent dat de leveringstarieven tussentijds kunnen wijzigen. Doorgaans gebeurt dit twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en 1 juli. Zo profiteert u altijd van een actueel tarief en flexibiliteit.

Bekijk hieronder de huidige tarieven:

Stroom

Tarief

Stroom per kWh enkel

€ 0,7012

Stroom per kWh normaal

€ 0,79964

Stroom per kWh dal

€ 0,59718

Vaste leveringskosten per maand

€ 3,13

Gas

 Tarief

Gas per m3

€ 2,80317

Vaste leveringskosten per maand

€ 3,13

Teruglevering

Tarief

Teruglevering per kWh

€ 0,51221

Bovenstaande tarieven zijn inclusief btw, Energiebelasting (€ 0,04452 per kWh stroom en € 0,43950 per m3 gas; prijspeil 2022) en Opslag Duurzame Energie (€ 0,03691 per kWh stroom en € 0,10467 per m3 gas; prijspeil 2022). Deze bedragen gelden voor aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en een stroomverbruik van maximaal 10.000 kWh per jaar. Voor gas gelden de bedragen voor maximaal 5.000 m3 per jaar en een gasmeter G6 of kleiner, die niet meer dan 40 m3 gas per uur doorlaat. Deze overheidsheffingen kunnen jaarlijks wijzigen, waardoor uw totale leveringstarief per jaar kan verschillen. U ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting, verrekend op uw jaarnota. We gaan ervan uit dat uw adres een verblijfsfunctie heeft, waardoor u vermindering energiebelasting ontvangt. Klopt dit niet, geef dit dan zo snel mogelijk door via Mijn Woonenergie.

Wanneer blijkt dat u na verrekening meer stroom hebt teruggeleverd dan verbruikt, dan ontvangt u van ons hiervoor een terugleververgoeding. Dit is het normaaltarief dat geldt voor uw stroomproduct, exclusief btw, Opslag Duurzame Energie, Energiebelasting en vaste leveringskosten.

Bekijk de WoonEnergie modelcontract voorwaarden

 

 

Modelcontract met groene stroom

Bij het WoonEnergiemodelcontract kiest u ook voor duurzaamheid. Alle stroom van WoonEnergie is 100% groen en opgewekt door windmolens in Europa

Direct aanmelden
  • U profiteert van flexibiliteit dankzij een onbepaalde looptijd.
  • Uw leveringstarieven zijn variabel en dus actueel.
  • U ontvang 100% groene stroom opgewekt uit wind.