Stijgende energieprijzen, wat betekent dit voor u?

De energiemarkt is volop in beweging en in het nieuws. Op dit moment stijgen de prijzen van energie, vooral van gas. Of u hier iets van merkt hangt af van uw huidige energiecontract.

Heeft u een 1- of 3-jarig contract?

Met een vast contract blijven uw leveringstarieven tot de einddatum van uw contract gelijk. Is de einddatum nog niet in zicht, dan krijgt u voorlopig niet met stijgende energietarieven te maken. U zit dan goed en hoeft niets te doen.

Benieuwd naar uw huidige tarieven en tot wanneer ze gelden?

Dit en meer vindt u op Mijn WoonEnergie.

Loopt uw contract binnen 60 dagen af?

Dan kunt u voor een nieuw vast contract kiezen. Liever niet? Geen zorgen, na afloop van uw huidige contract blijven we u gewoon energie leveren. U gaat dan automatisch over op het product LosVast. We informeren u ruim een maand van tevoren over de bijbehorende tarieven.

Goed om te weten:

  • De LosVast-tarieven gelden 1 jaar lang. Ze kunnen niet tussentijds stijgen. De LosVast tarieven gaan in na afloop van uw vaste contract (indien u niet heeft gekozen voor een nieuw vast contract).
  • Met LosVast heeft u de vrijheid om op elk moment kosteloos op te zeggen of een nieuw contract af te sluiten. Erg fijn als de tarieven gaan dalen.

Heeft u een Modelcontract?

Het Modelcontract is een contract voor onbepaalde tijd. Met dit contract kunnen de tarieven jaarlijks op 1 januari en 1 juli wijzigen. Het ziet er naar uit dat de tarieven per 1 januari 2022 stijgen. Ongeveer een maand van tevoren zijn de nieuwe tarieven bekend en informeren we u hierover. Met een contract voor onbepaalde tijd heeft u de vrijheid om op elk moment over te stappen op een ander contract.

Waardoor stijgen de energietarieven?

De afgelopen periode zijn de prijzen op de internationale energiemarkt flink opgelopen, voornamelijk de gasprijzen. Dit heeft verschillende oorzaken. Door een koud voorjaar waren de gasvoorraden vrij leeg. En ze zijn door de hogere prijzen deze zomer veel minder gevuld dan normaal. Daarnaast is er meer vraag naar gas in Azië en is er een beperkte levering vanuit Rusland.


Helaas weten we niet hoe de energieprijzen zich verder zullen ontwikkelen. Als de komende winter zacht wordt, kan de gasprijs ook weer dalen. Maar zekerheid hebben we niet. Alle energieleveranciers en klanten hebben met deze situatie te maken.


Bij WoonEnergie zit u goed

Zoals u van ons mag verwachten volgen we de ontwikkelingen op de energiemarkt op de voet en spelen we er continu op in. Hierdoor kunnen we u als WoonEnergie-klant altijd een goed product bieden. Uw energiecontract is bij ons in goede handen. En natuurlijk blijven we u energie leveren zolang u dat wil.