WoonEnergie_127A.jpg

Waarmee kunnen we u helpen?

WoonEnergie hecht waarde aan een goede service. Niet voor niets geven onze klanten minimaal het rapportcijfer 7,5. U kunt van ons verwachten dat u snel en op de juiste manier geholpen wordt.

Meterstanden doorgeven of termijnbedrag aanpassen

Mijn WoonEnergie account activeren

Activeer nu Mijn WoonEnergie en krijg met handige tools inzicht in uw energieverbruik

Veelgestelde vragen

De netbeheerder is verantwoordelijk voor uw slimme meter. WoonEnergie heeft expliciet uw toestemming nodig om de dagelijkse meetgegevens ervan uit te lezen en te tonen via de EnergieMonitor.

Klik hier om uw toestemming te geven en/of in te trekken.

Nadat u bent overgestapt krijgt u van ons een verzoek om uw meterstanden door te geven. Dit kan eenvoudig en snel online. Gebruik hierbij het referentienummer dat wij aan u doorgeven.

Meterstanden doorgeven

Bent u overgestapt naar WoonEnergie of heeft u uw verhuizing doorgegeven? Dan krijgt u van ons een verzoek om uw meterstanden door te geven. Dit kan eenvoudig en snel online. Gebruik hierbij het referentienummer dat wij aan u doorgeven.

Meterstanden doorgeven

Sinds de invoering van het verplichte leveranciersmodel per 1 augustus 2013 is de energieleverancier verantwoordelijk voor de meterstanden. U heeft één aanspreekpunt voor uw energiekosten. U ontvangt van WoonEnergie elk jaar een bericht met de vraag uw meterstanden door te geven voor de jaarnota of tussentijds bij bijvoorbeeld een verhuizing. Het doorgeven van uw meterstanden is belangrijk voor een juiste nota. Wanneer we geen meterstanden van u ontvangen berekenen wij uw standen zonder rekening te houden met uw opgave.

U kunt de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) die u met uw netbeheerder heeft opzeggen. U dient zelf de verwijdering van uw gasaansluiting aan te vragen via www.mijnaansluiting.nl. De netbeheerder zal dan zorgdragen voor het verwijderen van de gasmeteropstelling en de aansluitleiding. Als u de gasaansluiting nog niet meteen wilt laten verwijderen, dan kunt u de aansluiting laten afsluiten voor een periode van maximaal 12 maanden. Hierna is het aan u om een keuze te maken tussen het opnieuw aansluiten of het alsnog definitief verwijderen van uw gasaansluiting. Aan het opnieuw aansluiten zijn kosten verbonden, die de netbeheerder bij u in rekening brengt. Het verwijderen van uw gasaansluiting is kosteloos. Het blijft echter belangrijk dat u wel actief de aanvraag tot verwijdering doet.

WoonEnergie_270.jpg

Neem contact met ons op

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

0800 - 1466 (gratis)

Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Naar contactformulier

Of maak gebruik van ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. E-mailen kan ook: klantenservice@woonenergie.nl

Heeft u een storing?

Meld dit direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. 24 uur per dag bereikbaar via 0800 - 9009.

Gas- en stroomstoringen

Wilt u weten of er in uw regio een storing is? Bekijk dit eenvoudig op de website van Gas- en stroomstoringen.